Sunday, 10 November 2013

Belajar wat roti





selamat pagi ,selamat berhujung minggu ? weekend2 ni korang g mana je ? Opps sebelum tu maafkan Dik An sebab lama tak update belog ni , anak2 sedara ada sini jadinya chance Dik An nak update blog amat tipisss ! Asal bukak lappy je mesti diorang yang dtg serbu dulu.

Ni memandangkan abang renovate umah dia kat Kulim makanya bebudak tggal sini , lepastu tadi Dik An g Kulim antar amani g sekolah , abg kasi laptop abang, Ipad and sgala barang berharga soh kiteorg bawak balik , jadinya takde lah nak berebut2 laptop dah hehe.

Ni nak cita pasal semalam. Semalam Dik An g kelas belajar wat roti , okey murah sangat RM50 je dari pukul 9-1 petang macam2 jenis reti kau belajar wat okey..


hasil tangan Dik An , Dik An tak kreatip okey , ni ada lagi satu tray tapi dah masuk oven tak sempat nak snap. Memulakan mmg lah rasa susah , rasa nak nanges pun ada , Dik An kek2 ni pandai lah :p . Buat yang susah sikit Dik An cakap kakak , bak kunci keta org nak balik dulu haha..nasib kakak join sekali kalau tak memang nanges dah lah haha..

kira semalam belajar buat 10 jenis roti and bawal balik 20 bijik setiap korang and sebab kakak join sekali jadilah 40 bijik kteorg bawak balik...haa pagi petang siang malam ngn harini menu kteorg roti je okay. Tapi sedap , adunan lembut , nnti nak try buat lah hehe. Kalau jadi Dik An kasi korang, kasi gambar je :D

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)

2 comments:

  1. bestnya kita x reti wat roti2 ni..tgn keras kejung

    ReplyDelete
  2. Wahh bestnya dapat belajar buat roti :)

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.