Tuesday, 29 October 2013

Thank You Mama






siapa kat sini peminjam PTPTN ? Dik An salah sorang nya . Tapi masa zaman poli dulu orang laen dapat RM 15000 tapi Dik An dapat RM 3000 je hukhuk. Masa memula check kat CC jahat tau bebudak laki diorang gelak kan Dik An dapat RM 3000 je. Hmm takpe janji dapat and bleh tampung sikit2 belanja pun okey lah kan .

Kan baru-baru ni PTPTN ada buat Diskaun 20% untuk sapa2 yang bayar awal kan ? So Alhamdulillah dapat lah diskaun tinggal RM 2600 macam tu . Jadi mak Dik An cakap takpe mama tolong bayar dulu nnti kalau dah keje bayar balik kat mama. Ish memula memang tak nak sebab yelah Dik An dahlah tak keje kan , pastu mak nak bayar kan pulak , tak nak susahkan mak and yang peting tak nak orang luar mengata. Tapi since ada yang dah tahu so cite je lah kat blog hikhik.

Then mak Dik An cakap bayangkan awak tu lambat lagi nak keje , nnti lagi lambat bayar lagi naik silap2 dari pinjam RM 3000 haaa kena bayar lebih. So Dik An pun setuju je lah. Alhamdulillah dah setel bayar 29 Ogos ritu and diskaun 20% tu pun dah tamat. But i'm not sure maybe nnti diorang akan buat lagi ke kan. To mama thank you so much . I'm promise once i work i will pay back your money ! Tapi i know mama mesti cakap ''no need'' kan kan ? Apa2 pun thank you mama !

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
baca lah lagi blog ni kalau sudi :)

6 comments:

  1. takpe Dik An...biar pinjam sikit daripada pinjam banyak...pinjam byk lg banyak la kne bayar balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah...setuju..ni pun nasib dapat diskaun so jumlah kena bayar kurang dari jumlah pinjaman hihi :)

      Delete
  2. alhamdulilah mama dik an tolong kan..ok la tu pinjam sikit ja nak bayar balik pun takla terkial-kial kan...kita dulu stdy kat iktbn sepang ja,semua free.tak ada ptptn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...tulah syukur...wah lya free lagi best hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.