Monday, 28 October 2013

Terkenang masa Lalu



bila dah petang2 macam gini tak tahu nak buat apa maka terkenang masa yang lalu , eceh tak payah nak 'ter' sangat sebab padahal memang saja - saja kenangkan haha.. ni gara- gara kes takde air pagi tadi lah sebab tu boleh membuatkan Dik An mengenangkan masa lalu . Apa2 pun tengah hari tadi dalam pukul satu dah ada air..elok je balik umah dari beli lauk terus ada air , cis saja tak nak kasi masak lah tu haha.


Kenangan First :

Terkenang masa form 5 yang lalu boleh takde air kat hostel , yang menyedihkan aspuri je takde , aspura ade je , membuatkan kteorang marah ni..yelah perempuan dengan air tak dapat dipisahkan , lelaki takpe :p , ngeee jangan marah wahai kaum adam . dah lah masa tu tengah spm  so agak susah lah jugak takde air tau . kejap dorm sana ada air kejap dorm sini ada air maka kami tumpanglah mana2 dorm yang ada untuk mandi tapi sorang sikit je lah . haish amik exam mesti masing2 smelly je kann. takpe perfume ada. tulah paling tak bleh lupa okey , sepanjang dok hostel time form 5 tu lah baru air takde.

Kenangan Second : 

Ni last year malah dah hampir setahun pun berlalu , masa tu tengah final exam final semester kat poli , besok first exam paper Usahawan , biasalah petang tu nak hilangkan tension siap maen2 lagi padahal esok exam wey ! Kiteorang maen masabele , sapa tahu ? Lepastu dalam pukul 6 cam tu barulah nak smbung balik kunonnya pastu tetiba lah black out. Hurm kesian kan. Even baru 6 petang tapi dah gelap sebab ujan lebat . Maka amiklah lilin sorang satu study bercahayakan lilin. Tsk tsk tsk sedih sangat masa tu and rasa insaf kejap . Yang black out tu lorong umah kteorang je tahu , umah laen and umah budak laki pun ada . Ada yang sarankan pergi study kat luar , mamak ke , owh memang tak lah kan paper teory kau nak g menghafal kat mamak , silap2 benda laen yang masuk haha . Masa tu macam2 ragam ada , ada study guna cahaya lampu keta , ada guna lilin , ada guna torchlight , ada macam2 lah kan huhu. Akhirnya dah nak dekat pukul 9 cam tu baru ada letrik . baru dapat study dengan aman. Yang ni pun Dik An tak boleh lupa sebab first time study dengan lilin .

Tulah dua kenangan yang Dik An terkenangkan petang ni . Hmm orang kata memori lah jugak kan. boleh dijadikan pengajaran if happened again. Nampak macam duka je sedih je tapi Dik An ngn kawan2 suka sebenarnya , barulah ada kenangan manis kau dan aku , eh silap kenangan manis kita bersama huhu.

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalu sudi :)

6 comments:

  1. hehe kita pun ada juga kenangan time form 5 dulu tinggal kat asrama..kalau karan tak ada ok lagi tapi kalau air plak yang tiada memang menyakitkan kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betull...air takde memang susah kan..

      Delete
  2. mama masa form 6 dulu duduk asrama, ada jugak kena takde air ni, seksa betul.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tau takpe mama...memang seksa yg amat sangat hehe

      Delete
  3. hahaha..cik akak biasa kena waktu sekolah dulu dik...bab air memang jadi perhatian tu..hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan...biasalah air memang penting dalam kehidupan kita sebab badan kita pun perlukan air kan hihi..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.