Sunday, 13 October 2013

Novel DEKATNYA CINTA




sambungan novel Adam&Hawa..DEKATNYA CINTA...meh nak review ataupun ringkas kan cerita dia , tetiba rajin nak wat ringkasan , masa sekolah kemain malas lagi bila cikgu suruh wat hikhik..pada Dik An best lagi Adam&Hawa sebab even diorang gaduh tetap sweet gituu..yang ni sedih sikit lah..

Review

Perkahwinan Ain dan Adam semakin utuh dan bahagia dengan puteri mereka Arissa..suatu pagi di hari lahir Ain, Am menanyakan apa yang Ain mahu sempena hari lahirnya dan Ain ingin sambung pelajaran ke peringkat DBA di mana DBA ni lebih susah dari PHD.Am pada mulanya keberatan nak kasi dan Ain cakap takpa amik masa Ain tunggu jawapan tu.

Dan mereka saling bertekak jugak lah pasal ni dan Ain berjanji akan menunaikan tanggungjawab terhadap rumah tangga,kerjaya dan juga sebagai seorang pelajar..Lepastu Am membawa Ain pergi bercuti di New Zealand .Arissa di tinggalkan pada mama Am , Erin dan suami serta Mok Nah. Mok Nah sedara Am yang tggal sekali ngn famili diorang.

Masa kat New Zealand diorang bahagia je ,lepastu bila balik sini Am kasi jugak Ain sambung walaupun sbenarnya dia tak berapa nak kasi. Dan sejak Ain sambung belajar dia busy,sampai tak smpat masak ,marah Arissa dan seringkali gaduh dengan Am.

Suatu hari Am nak jemput Ain kat U lepastu ternampak Ain dan Profesor Yusof dan siap ada bunga ros lagi. Am tanpa pikir panjang balik tu terus nak ceraikan Ain walaupun Ain dah explain yang bunga tu classmate dia yang kasi tapi Am taknak caya. Arissa pun dirampas dari Ain.

Diringkaskan cerita Ain jatuh sakit dan Arissa dikembalikan . Lepas Ain kuar hospital dia diceraikan dengan talak satu. Tapi Ain tak putus asa , dia buat macam2 untuk Am , masak lah , hantar bunga semua walaupun ada rintangan sebab setiausaha Am ni dok goda si Am . Tapi kalau dah jodoh tak ke mana kan , diorang kembali rujuk..Am ceraikan Ain pun sebab ego dan sebab setiausaha dia psiko si Am.

Gituu lah serba sikit cerita dia , nak tahu lebih lanjut kena lah baca sendiri kan hehe..sekian,wassalam..

balik kampung tanam padi,
singgah lah ke blog ni lagi kalau sudi :)



No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.