Sunday, 13 October 2013

Kelebihan Puasa pada 9 Zulhijah






esok hari isni 14 Oktober bersamaan dengan 9 Zulhijah.
Jika para jemaah haji ketika ini(9 Zulhijah) diwajibkan berwukuf di Padang Arafah dan kita yang tidak menunaikan haji ni di SUNAT kan berpuasa pada 9 Zulhijah ni. Sesiapa yang berpuasa pada 9 Zulhijah ni memang baik dan banyak kelebihan dia tau. Antaranya hadis yang kat atas ni. Haritu ada tengok rancangan apa tah kat tv dan ustaz tu memang galakkan sangat kita berpuasa pada 9 Zulhijah ni tambah2 anak2 dara mak2 dara yang nak qada puasa tu kan boleh lah puasa pada hari tersebut. Jom kita puasa sama-sama esok. Pastu 10 Zulhijah tu raya kan , barulah feeling2 nak sambut raya gitu hehe.
sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

2 comments:

  1. owhh yka,kita tak taw pun.thank's dik an bagi info,kita ada hutang puasa lagi nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome...samalah kita ada hutang puasa lagi hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.