Monday, 7 October 2013

Imbau Kenangan Lalu




5 years ago with classmates :)
p/s : cuba teka Dik An yang mana ?

siapalah tak rindu zaman sekolah kan , andai kata masa dapat diputarkan Dik An nak sangat back to school..saat2 indah kita sebenarnya masa alam persekolahan..segala pahit,manis,masam,masin pedas smua ada tau..
seriously Dik An rindu depa semua hat dalam gambar ni..walaupun ada yang tak berapa nak rapat sangat masa sekolah dulu , suka gaduh2 dalam kelas tapi bila dah habis sekolah masing2 macam dah lupa semua tu , mesti akan jadi rapat atau berbaik balik.

kalau nak tau kelas Dik An nilah paling wanted tahu haha...kelas siap depan bilik guru dan sebelah pejabat...rasa rasa macam mana tuh ? setiap kali bising je mesti kena tegur atau kejap je dah ada yang cikgu datang marah huhu..

Dik An ni zaman sekolah dulu nakal lah jugak..ponteng kelas pernah,ponteng prep pernah,fly dari asrama pernah..haa tu jelah yang pernah Dik An wat.
tapi semua tu masa Dik An form 2 . Bila dah naik form 3 perangai baik sikit..
naik form 5 nak ponteng prep dah tak boleh sebab Dik An ketua pendidikan,rasa-rasa nak tulis nama sendiri ke dalam buku catatan ? Haha mestilah tak kan..

Dik An dulu memang garang !! haha tapi dalam hati ada taman...sensitip yang amat tahu...bab nanges no 1 mengalahkan bebudak je hukhuk..
tetiba je kan cite pasal zaman skolah dulu , bukan hapa petang2 macam ni smbil belek2 gambar nampak gambar ni terus jadi rindu..
kalau dulu2 time macam ni baru balik prep sambil duduk atas katil gosip ataupun tengok budak aspura maen bola huhu..

sekarang baru Dik An percaya apa yang cikgu2 cakap dulu betul...cikgu cakap kamu kuar je sekolah nnti mesti kamu rindu zaman tu semua ! waaa cikgu saya rindu sekolah,asrama,dan kawan2...bg kami pinjam asrama seminggu boleh ? 

sekian,wassalam...

balik kampung tanam padi,
singgah lah blog ni lagi kalau sudi :)




4 comments:

  1. rindukan zaman dulu, mama dah 10 tahun kot tinggalkan zaman tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tulah rindu sangat zaman dulu huhu...

      Delete
  2. Replies
    1. tulah sis...rindu zaman sekolah dulu huhu..kalau lah dapat back to scholol mesti best hehe

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.