Wednesday, 9 October 2013

Bunyi Di Tengah Malam



Al kisah tengah malam smalam,tengah syok layan RunningMan yang record punya,dengan bunyi ''beep beep beep'' . Ala2 bunyi alarm keta kalau kita reverse tu kan.. Dik An pun beranggapan lah bunyi lori ke keta yang suka park kat jalan depan umah Dik An ni. Mentang2 lah umah kiteorg ni kira pnghujung taman suka suki je nak park situ kan.. Dik An pun asyik jelah tengok RunningMan sambil biarkan bunyi tersebut.

Lepastu beberapa minit tu dengar lah bunyi tu..kira nonstop lah kan..
Dik An pun macam pelik juga asal lori ni tak habis2 reverse lagi kan..
Lepastu perut lapar pulak,biasalah tetengah malam pun menjadi tau Dik An nak makan haha...Dik An pun jalan g dapur,masa nak g dapur tu bunyi tu makin lama makin kuat kita dengar tau..dalam hati dah siap baca macam2 dah..takut tahu..Dah sampai dapur lagi kuat bunyi tu lepastu cari lah dari arah mana bunyi tu dtg kan..


taraaa bunyi beep beep tu rupanya dari fridge nih..
sebab Dik An tutup tak rapat..mati2 ingatkan bunyi lori reverse haha..
kalau Dik An tak pergi dapur alamat sampai ke pagi lah bunyi ni dok ada kan..
Nasib perut meragam lapar dapat lah g rapatkan pintu dia balik..
Tak dapat bayangkan kalau semalaman dia bunyi apa jadi eh ? :O


lepas dah setelkan bunyi fridge tiba lah masa godek2 makanan kat dapur apa yang boleh dimakan..sebab kan dah lewat malam Dik An minum hot chocolate ngn makan biskut Oats je..lagipun malam sebelum tu dah masak nasik goreng tengah malam kan , kang tetiap malam amik makanan berat badan Dik An pun memberat jugak lah kan huhu..tamat lah sudah kisah bunyi di tengah malam...

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)



3 comments:

  1. singgah adik manis...lama cik akak tak singgah..sebab batuk nie...adik akak dah buka akaun wechat baru..adik add balik akak...cintahanie271183

    rindu nak wechat dengan adik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okey cik akak...nnti Dik An add akak tau hehe :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.