Saturday, 21 September 2013

Plain Water + Aura White

plain water ataupun air kosong , air masak , air jarang dan sebagainya.
seriously Dik An memang kurang sngt minum plain water ni , bukan kata plain water je tapi air yang laen-laen tu pun memang kurengg jugek.
Dik An hanya minum air time makan je. So bayangkan lah Dik An amik lunch and dinner je so kdang tu separuh dari gelas je Dik An minum.

Tapi tu dulu lah...sejak sejak Dik An minum Aura White ni kena bnyak kan minum plain water , actually supplement apa2 pun korang kena banyak minum plain water.

sebab segala-galanya korang nak cantik ke nak kurus ke memang dari plain water ni dan jaga pemakanan..Dik An amik Aura White ni sesaje je sebab kulit Dik An kan jenis berminyak tak hengat dunia tu yang Dik An minum tu.

Alhamdulillah since minum tu + minum plain water secukupnya +jaga pemakanan *kurangkan yang minyak2 ni* + pakai mask collagen tu memang muka Dik An kurang sangat minyak dia. Suka angat tau ! huhu . Satu je yang Dik An tak tahan minum plain water secukupnya , kerap nak terkucil wey . Kalau time nak g jenjalan memang idoklah Dik An nak hamek plain water bnyak2. Kang buat nayaa je haha. Tapi kalau korang kerap terkucil tu bagus tau , apa orang panggil DETOX eh. Dia buang toksin dalam badan kita :)

So pesanan penaja , amalkan minum plain water secukupnya. Sikalang idoklah banyak mana pun Dik An minum cuma sehari dua botol air yang 550 ml tu. Err  ok lah kot. Tapi kalau korang tak boleh nak minum bebanyak jangan paksa diri tau !

salam sayang
-Dik An-

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.