Friday, 6 September 2013

Menu Dinner Semalam

selamat pagi ...salam jumaat dan selamat menunaikan solat jumaat buat kaum adam tengah hari karang. Harini Dik An bangun awal sebab nak pegi pasar kemboja , bayar bil semua2 tuh.

So, pagi ni Dik An nak share menu dinner Dik An semalam. Menu diet sihat kunonnya kan. Huhu. Maen campak2 then bakar. Simple je.



ni lah dia, maen campak2 je ni. sepatotnya guna ayam tapi takde ayam dalam fridge guna sosej ayam pun boleh ekekeke :D



ni lah bahan-bahan yang digunakan , oregano , garlic dan thyme leaves and lada hitam. Rosemary nak beli habis pulak huhu. Dan Dik An letak butter untuk kasi dia oily sikit kan. Actually kena lrtak olive oil tapi lupa plak nak beli jadi letak butter je lah hehe. Dik An kuar balik g kedai depan taman tanya dia ada jual minyak zaitun tak ? Sekali dia kasi minyak rambut jenama zaitun daa huhu. 


ni lah hasil dia setelah dibakar dalam 30 minit. Haaa sedap jugak terutama baby tomato,Dik An suka sangat hehe..Korang pun boleh try buat,senang je pun nak buatnya.

sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

6 comments:

  1. pun sedap njugak walaupn campak2 je kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...campak2 tu lah yang sebenarnya menjadi sedap hihi :)

      Delete
  2. Replies
    1. hehe tulah...nak diet punya pasal huhu

      Delete
  3. nampak menarik dan makanan yg sihat nie :)

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.