Tuesday, 3 September 2013

Makang-Makang Ketam Lembut Di Kuala Gula

Harini Dik An nak share tentang kesedapan ketam lembut yang begitu awesome ! Sedap gila baqq hangg..Ketam lembut ni boleh makan dengan kulit-kulit dia sekali sebab kulit lembut , so tak payah lah susah2 korang nak kopek2 isi bagai kan dan budak2 pun sonang nak makan hehe...

Last week abang ngn kak ani belanja makan kat kuala gula and last week tu lah tak berapa nak sihat , tekak tak lalu je nak makan tapi dah orang belanja belasah je lah even tengah sakit2 pun haha..

Tempat makan ni kat Kuala Gula , restoran terapung gituu , naseb kiteorg g malam , kalau siang memang bnyak bot lalu memang berombak lah kan masa makan tuh hehe , kteorg order siap2 kira sampai je terus ngapp . Kteorg order ikan siakap bakar , ketam lembut goreng tepung , ketam lembut tiga rasa , tomyam campur , kari sembilang dan jugak kailan ikan masin dan air tembikai dua jug *lapar lah pulak* . Jom view gambar ...



ni lah diaa nama tempat dia. JS MUARA REZTORAN TERAPUNG KUALA GULA !




ketam lembut goreng,serious sedap gila,masih terasa kelembutan ketam ni hukhuk.


ketam lembut masak tiga rasa,tapi Dik An prefer ketam lembut goreng tepung lagi.


tomyam campur, sedap jugak..pedasss !


kari sembilang , yang ni serious sedap jugak. Arghh semua sedap lah senang cita hehe.

Yang ni ja sompat snap sebab yang ni yang terawal sampai terus zasss makan , yang laen tengah makan baru sampai..tapi serious memang best makan sini , tak mengecewakan actually ketam lembut dia. So restoran ni memang recommended ! Kalau datang perak korang kena lah datang sini tau !

Sekian wassalam :)

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

p/s : sudi2 kan lah derma untuk 8share Dik An ye.. SITU , SANA & SINI :)

6 comments:

  1. kuala gula kat mane?Sori macam baru dengar.Terengganu?

    ReplyDelete
  2. dekat perak...dekat2 ngn taiping hehe..

    ReplyDelete
  3. oowhh.InshaALLAH.Kalau pi sana boleh singgah...

    ReplyDelete
  4. hehe kalau dtg mmg recommended sngt tau ketam lembut dia hehe :)

    ReplyDelete
  5. Woaaaa baru nad tau ade nie hehe

    ReplyDelete
  6. hehe ada...kalau datang ke taiping meh roger dik an...dik an bawak nad makan sini :)

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.