Monday, 23 September 2013

Kisah Semalam - Belajar Buat Kek


salam sejahtera...hoi rindu nya nak hapdet belog ni , ni aryan tido boleh lah Dik An joget-joget sikit sambil hapdet blog kalao tak Aryan asyik nak tengaok banana dia je huhu..

Meh nak story mory dengan korang kisah semalam.semalam Dik An g belajar buat kek hehe,ada yang tanya Dik An dah pandai buat kek kenapa g belajar lagi , tujuan Dik An nak mahirkan lagi , kalau dop reti wat kek cekelat je lah kan sampei tua haha. semalam g belajar Dik An dah tau mcm mana nak buat butter cream ataupun icing atas kek tuh , lepas tu belajar macam mana nak lukis cartoon atas kek..serious susah hati cam mana ni nak lukis sbb tangan Dik An tak berseni, mmg tak pandai lukis tapi akhirnya jadi jugak...senang je ghopanya haha.


serious best g belajar sebab auntie yang ajar tu setiap kelas dia memang amik dua org je sbb nak tumpukan katanya, lepastu pulak semalam Dik An sorg je sbb akak lagi sorg ada emergency , bila dah sorg memang duapluhpatjam auntie tu tumpukan perhatian kat Dik An. Maluu i taw. Semalam belajar dua teknik, teknik ombre dan artwork cartoon .


seriously macam tak percaya Dik An yang wat semua tu. al maklumlah tangan tak seni haha...ni teknik ombre atau pun tona warna..senang lah jugak tapi susah nak wat tona tu hehe...baru first time kan , kejap kecik kejap besar hihi..


ni teknik artwork cartoon...serious senang je hehe..nnti birthday aryan nak wat kek minions kat dia hehe.


yes saya berjaya siapkan dua bijik ke...sapa nak tempah boleh lah ye. Hihi :)
Ada rezeki nak g belajar lagi , kasi mahir lagi..insyaAllah.


terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)


8 comments:

  1. talentednyer sis, especially dgn incik spongebob tu..nak makan pun jadi sayang kalau camtu :)

    p/s: jom support segmen fifi http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/09/segmen-my-feveret-book-everrr.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tau takpe..tak sanggup nak potong kek tu..sayang je tapi nak taknak kena ngapp jugak hehe.

      Delete
  2. wah lepas ni boleh lah ambil tempahan kek pulak dik an...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe insyaAllah sis...niat memang mcm tu,Dik An nak kena mahirkan dulu lagi hehe

      Delete
  3. wahh cantik kek tu..

    jom join my segmen- http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/09/simple-segmen-by-miss-banu.html

    ReplyDelete
  4. Wahh, boleh la nie yee kite tempah dekat Dik An, ehhee
    Sama la kita hari tu ada jugak buat kek coklat..
    Tengok resepi ibu, lepas tu beraksi terus..
    tak tunggu ibu, ahhaa
    tang nak main hias2x tu yg excited tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh2 :)
      Aah tang hias2 memang excited dia kemain lagi kan hehe..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.