Thursday, 12 September 2013

Ayam Bakar Rosemary




ni menu last sunday. Hihi baru nak updatenya.
Okey resepi ni sangat mudah dan ringkas , maen campak2 je tau :D
Ayam tu Dik An perap dengan rosemary,garlic powder,black paper,thyme leaves dan olive oil. Perap selama 1 jam.
Yang carrot dengan ubi kentang tu Dik An rebus dulu sampai empuk sikit,lepastu perap jugak macam ayam tu dengan bahan yang sama sekali dengan tomato. Yang carrot,ubi kentang ngn tomato ni Dik An perap kejap je.
Lepastu bakar selama 1 jam dgn suhu 180. Siappp !
Simple kan kan ?
Tapi gambar yang dah siap bakar tak sompat nak snap dah diorg serbu makan. Huhu. Korang try lah , sedap hihi.

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

2 comments:

  1. belum msk pun nampk mengiurkan..kalo dah masak haruslah di terkam..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah masuk lagilah...garing2 lembut gituu hihi..

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.