Friday, 13 September 2013

Awak,Jaga Aurat Saya ye ?




ayat yang dibuat oleh Dik An di text gram dan di post ke instagram hehe. Gram2 bunyi nye. Saje je lalu lalang kat timeline fb ada lah ternampak sorg ni dia post gambar keadaan suasana rumahnya yang sibuk membuat gubahan hantaran. Dalam gambar tu ada lah dua tiga org famili dia yang tak tutup aurat which is mean tak pakai tudung lah kan. Pada Dik An kalau sebelum nak post apa2 tu tengok lah betol2 dulu , kalau ada gambar yang tak menutup aurat tak payah lah kot. Ye Dik An tau hak memasingkan kan ? Tapi macam mana perasaan si tak tutup aurat tu kalau dia tau ? Tapi if dia dah mintak izin and si yg tak tutup aurat tu yang kasi keizinan hurm okey lah kot.
Jaga lah aurat sahabat,rakan,famili kita insyaAllah mereka juga akan jaga aurat kita. Sekadar renungan bersama dan untuk ingatan diri Dik An sendiri. Maaf kalau ada yang terasa hati :)

salam sayang
-Dik An-

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

4 comments:

  1. setuju ngan dik an ^^ the same peringatan untuk org yang suka share gambar artis2 wanita (yg muslim ofcos)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan..sama2 kita beringat,,,mekasih setuju ngn dik an hihi

      Delete
  2. betul cakap Dik An..
    suka entry nie..
    Ehh.! Baru perasan la umur dik an atas eiqa.
    ehehehheheheeeeeee
    pape pun nak cakap psal entry nie..
    eiqa pun sekarang kalau boleh nak elakkan post gmbar yg menampakkan lengan, kaki.
    Yg mne aurat perempuan laa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe :)
      kan...sama lah kita,cuba untuk menjadi yang lebih baik tapi slow-slow buat..insyaAllah moga niat kita dipermudahkan :)

      Delete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.