Thursday, 22 August 2013

Think Positive Dik An !


selamat pagi ! Mulakan hari anda dengan senyuman tapi Dik An mulakan hari Dik An dengan kemurungan huhu , tension je fikir , agaknya selagi Dik An tak keje selagi Dik An tak dapat further degree selagi tu lah ada suara - suara yang cakap itu ini. Dik An tak kisah cuba nak take positif tapi masalahnya cakap percakapan diorang tu suka wat Dik An down tau.

Parents Dik An sendiri tak kisah tak cakap apa2 Dik An tak keje , malah diorang sendiri tak cakap apa masa Dik An tak dapat UPU tu sebab diorang tau semua tu ketentuan Allah , tapi yang berkata tu sepupu sepapat , mak sedara semua ..

Semua yang bercakap tu senang lah sebab diorang maen cakap je tapi Dik An ni yang rasa tau , kadang tu ignore je tapi kadang tu kalau ada kata yang menyakitkan hati tu hujan jugak lah mata Dik An ni huhu..

Satu je Dik An nak cakap , semua tu bukan Dik An yang tentukan , semua ni dari Allah , rezeki Allah , Dik An percaya akan ada jugak rezeki dan peluang semua tu cuma antara cepat dan lambat je . InsyaAllah. Sapa lah tak nak further degree tak nak keje kan , insyaAllah habis je Dik An jaga aryan sampai hujung bulan 10 nanti , Dik An cari keje dan ada peluang Dik An akan apply degree sampai dapat. Ada cousin Dik An cakap sampai bila nak tggu , then Dik An cakap nak belajar bila2 masa pun boleh , asalkan ada minat , ada kemahuan and terus dia diam. Dik An tak suka cari pasal dengan orang tapi kalau dah dia cari pasal terpaksa jugak lah kan. Huhu.

Terima kasih pada sepupu sepapat dan laen2 yang begitu concern dengan Dik An tapi Dik An mintak doa kan yang Dik An dapat further dapat keje bukan nya dengan kata2 yang boleh wat Dik An down.

sekian saja luahan hati Dik An , wassalam.

Terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

3 comments:

  1. try apply agy untuk next intake :) InshaaAllah dik An dpt :)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah Dik an akan cuba apply sampailah dapat sambung hehe :)

    ReplyDelete
  3. sentiasa berdoa, kerna semua rezeki itu dtgnya dr ALLAH..usaha d campurkan dengan doa. Lambat atau cepat semua itu kerja Allah..be patient, coz stry kita hampir sama ^^

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.