Monday, 19 August 2013

Cerita Raya Kedua

sambung cerita ghaya , hari ghaya kedua selalunya memang Dik An memang duduk umah je menanti tetamu datang..so cadang nya hari raya kedua tu mak masak mee kari tapi cadangya kiteorang masak untuk famili kteorg je nak makan-makan and ada lah satu dua famili yang memang confirm nak datang . Dik An awal2 cakap ke mak , kalau tak sempat nak makan mee kari tu memang nanges air mata darah haha jadinya siap2 je mee kari tu kteorg makan sekeluarga dengan nana and asri sekali.

nak di jadi cerita pulak , raya kedua tu tok Dik An meh raya umah Dik An kan , jadinya yang mana sedara mara nak jumpa tok akan datang ke rumah Dik An lah kan , jadinya raya kedua tu memang ramailah kan yang datang , sampai kawan-kawan Dik An yang datang dari KL pun terkejut , diorang tnya open house ke huhu , Dik An memang tak pernah wat open house tapi pintu umah Dik An sentiasa terbuka untuk sesapa yang nak datang..

dan famili kteorang tak expect yang nak dtg ramai macam tu sebab sebelum ni yang datang biasa2 je , so memang ada yang tak makan , yang tak minum , kawan-kawan Dik An dengan jiran depan umah ni alhamdulillah special edition , Dik An amik mee taruk kuah smua hidang dekat diorang , yang laen amik sendiri tau , yg jiran depan umah pulak special edition sebab kuah mee kari habis tinggal bahan2 je , so mak Dik An goreng mee tu dengan bahan-bahan mee kari taruk telur rebus semua . Kesian jugak dekat jiran ni sebab tak sempat nak merasa mee kari hukhuk. Naseb Dik An sempat makan kalau tak menanges air mata darah lah huhu..

Dah panjang lebar bercoloteh mehlah kita tengok gambar pulak. Tapi gambar nya tak banyak pun hehe.

anak anak buah..

wajihatul hasanah...eh betol ke nama kak wa ni ? Cik baby dah lupo deh huhu..

udin with amani , sonok kemain amani ramai kawan ye.

iman...taknak kat orang huhu..

udin lagi..

kak wana...harini kak wana dah dapat baby girl ! congrats and alhamdulillah :)

udin lagi...suka sangat kat udin ni , kiut miut je..

cousins , from left : ira , ikah and aida !

le cousins ! good bye malek , malek going to istanbul , exchange student..

them again with aidil..

huwaaa Dik An nampak gemul lah pulak , ni tengah serve mee untuk kawan2 Dik An..

tengah bincang hal anak-anak mungkin hihi..

tu je gambar yg ada , Dik An tak sempat nak tangkap , busy...busy layan kawan Dik An dengan jiran depan umah ni , sedara mara pun tak terlayan...sorry korang huhu..

next entry , beraya di rumah cikgu cikgi pulak..

sekian,wassalam...

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

2 comments:

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.