Monday, 1 July 2013

Teringin SomTam

salam petang, petang-petang cam gini Dik An takde keje memang Dik An suka google2 resepi, tengok gambar semua dan Dik An terjumpa satu gambar kat google ni.

taraaa. this is somtam. wawawa terus kecur air liur seolah-olah dapat merasa kemasaman dan kesedapan somtam tersebut. wah over tau Dik An ni siap dapat feel bau somtam tu lagi.
korang pernah makan tak ? Dik An pernah sekali masa g Lengkawi hari tu, Ya Allah memang sedap lah, masam2,pedas semua cukup rasa. Selama ni dengar oghang cerita je pasal somtam ni , bila dah rasa memang sedap lah, makan tak engat dunia dah tau huhu.
Dia lebih kurang macam kerabu jugak kan, cuma nya dia ada kacang sikit, udang masin sikit, mangga dan jugak betik. Teringin pulak nak buat tapi malas...heee :D


ni lah proses buat somtam tu. See lesung batu dia besar, dah tu macam kayu besball pun ada, Dik An takde lesung batu besar cam gini, sebab tu Dik An malas nak buat. *alasan je tuh* . Kat tempat Dik An ni tak tau lah ada jual ke tak sebab haritu g kedai makan thai ni takde pulak dia wat and now i'm craving for somtam :(.
sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi blog ni kalau sudi :)

2 comments:

  1. x pernah makan pun...ini first time tengok dan tau ni...kesian kan? he he he...

    ReplyDelete
  2. farah waheeda : hehe takpa sis, kalau sis g area perlis bnyak lah som tam ni, dia macam kerabu bezanya dia dari thailand,vietnam tu hehe..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.