Wednesday, 17 July 2013

Sepatotnya....

SEPATOTNYA Dik An dah update new entry dari pagi tapi Dik An busy sikit . Jadi babysitter kan kena lah betol2 , anak orang kan , anak sendiri takpa haha..dan Dik An busy call sana sini and faks dokumen bank mak Dik An ke jabatan pencen. Mak Dik An dah pencen bulan 5 haritu and SEPATOTNYA duit pencen dah masuk tapi dah hampir dua bulan tak masuk, nak nak pulak makteh Dik An yang pencen bulan 6 pun dah dapat kan , so Dik An pun tolong lah mak call ke KL sana nun , Dik An kan garang so Dik An cakap mak biar Dik An je cakap.
Hadoi punya banyak peringkat tau call ni , mula2 ibu pejabat , then dia kasi ke bahagian sini , bahagian sana and sampai lah ke bahagian proses ni , dia cakap pihak diorang dah kasi tapi batal , haish Dik An dah geram ni asal batal and kot ya pon SEPATOTNYA diorang lah kena call ke mak Dik An jelaskan , then dia pas pulak ke kawan dia  and kawan dia baca lah no akaun ni and guess what ? Dia bacakan no akaun lama , padahal kat borang yang mak Dik An kasi tuh terang-terang , sah-sah mak Dik An kasi no akaun yang baru , mungkin pihak sekolah yang kasi no akaun lama dan mungkin jugak diorang yang tak ikut no akaun yang mak Dik An bagi tu.

So dia suruh fakskan buku akaun bank semua , Dik An pun g lah faks kan and call balik cakap yang dah faks and tanya lah boleh dapat duit sebelum raya tak ? ye lah sepatotnya duit memang dah masuk cuma diorang yang salah akaun kan , then dia kata yang tu InsyaAllah kami cuba...Dik An pun macam lawan balik lah cakap SEPATOTNYA duit dah masuk kan lagipun bukan salah pihak saya so boleh lah kan dapat duit sebelum raya, and dia cakap saya bahagian proses cuba puan call bahagian akaun , dia yang uruskan.

Dik An call lah pulak bahagian akaun and tuan dia cuti pulak , so sok Dik An cuba lagi call , doakan duit pencen mak Dik An berjaya dapat before raya. Bagi Dik An yang keje bahagian akaun ni diorang dah tahu bank asyik reject je SEPATOTNYA diorang kena lah call mak Dik An kan jelaskan and bagi tahu, kalau mak Dik An tak call sampai bila lah diorg nak diamkan, soal duit orang bukan nya boleh buat maen...marah memang marah tapi mengenagkan bulan puasa sabar je lah..
sekian saja cerita SEPATOTNYA...wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi blog ni kalau sudi :)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.