Friday, 19 July 2013

Sahur with Nestle Bliss


salam jumaat dan salam Ramadhan yang kesepuluh. Alhamdulillah 10 hari dah kita puasa kan . Harini Dik An nak share sikit lah tentang cara sahur Dik An .. Dik An bangun sahur macam orang laen jugak cuma nya Dik An tak makan nasik je , famili yang laen suma hadap nasik , Dik An pulak hadap benda laen. Nak tau apa ? Jom tengok kat bawah ni..

taraaa , setiap kali sahur Dik An hanya minum air yogurt ni secawan , kenkadang beli yang botol kecik tu punya je.. tapi ni mintak tolong kakak haaa yang besar terus dia beli , takpe janji dapat sahur dengan nestle bliss ni hihi..

secawan air masak...

dan dua bijik kurma...

haaa tu jelah Dik An sahur , Dik An start buat semua ni masa puasa ganti bulan Rejab harituh lepas tu terus kan sampai lah puasa Ramadhan ni , ada yang tanya kenyang ke ? Jawapan Dik An alhamdulillah kenyang and tak rasa lapar pun sepanjang hari , lagipun Dik An memang suka minum air yogurt tu sebab memang Dik An rasa kenyang and buat Dik An tak rasa nak makan apa2 dah.. tapi laen orang laen ragam nya , pada sapa2 yang agak2 perut tak boleh tahan lapar tu better korang makan nasik . Mak Dik An tetiap kali bangun tetiap kali tuh paksa Dik An makan nasik sebab risau takut letih lapar semua kan , tapi alhamdulillah tak :) , sesapa yang nak cuba boleh lah join Dik An hikhik :)

Sekian,wassalam..

Terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi blog ni kalau sudi :)

4 comments:

  1. lain orang lain cara sahurnya kan.. :)

    ReplyDelete
  2. klu kak wajib makan nasi klu tak pengsan ..hee..tak pe asal makan sahur je kn..dik..=D

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.