Tuesday, 9 July 2013

Sabun Beras



salam petang semua , petang -petang cam gini makan cekodok ngn ayaq kopi sedap jugak kan hehe..
yelah setengah orang tu haa nak pulun makan puas2 sebelum puasa tapi Dik An idok lah ghupa tu , makan ikut mood , nak makan makanlah , taknak makan dok dendiam2 huhu..ok back to the title huhu.

korang pernah guna tak sabun beras ni ? Kat umah Dik An ada 60 ketui , ayah lah pesan kat kawan sekolah ayah yang p padang besaq sebab katanya sabun ni berkesan pada adik Dik An , jerawat dia hilang huhu..
antara kelebihan dia menghilangkan jerawat , mencantik kan kulit , menanggalkan kotoran , boleh menghilangkan bau badan dan banyak lagi lah.

Tapi Dik An tak suka sebab tah lah dia memberi kesan yang negatif kat Dik An , kat tepi-tepi hidung dengan tepi-tepi bibir dia mengelupas , dah tu pedih sangat huhu.. lepas tu bila Dik An nak cuci muka Dik An je mesti Dik An terbatuk2 kalau guna sabun ni , apasal eh ? Ada bahan kimia kah ? huhu..dah tu kulit muka pun pedih2 je tau , hmm nak kena guna miracle tab tak pun pencuci muka anugerah balik ni. bila google ramai yang meberi komen positif terhadap sabun ni , mungkin kulit Dik An yang tak sesuai kot , ye lah muka Dik An ni sensitip , pakai bedak habis nak jerawat tau wuwuwu =,= . Lain orang lain kesan dia kan ? So kalau nak tau , korang try lah sendiri hehe..

sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)


2 comments:

  1. kulit akak pun tak sesuai gak tau..hee

    ReplyDelete
  2. hehe yeke ? samelah kita kan hehe..takpe kite guna product yang sesuai ngn kita..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.