Monday, 8 July 2013

Hipokrit..Perlu atau Tidak ?



jangan hipokrit okey !

nampak tak nampak tak gambar tu cakap jangan hipokrit huhu. Dik An nak tanya korang , perlu ke kita hipokrit ni ? Kalau jawapan Dik An mestilah tak ! dan Dik An memang tak suka orang yang hipokrit ni tau..

Sesetengah orang suka tunjuk baik di depan dan di belakang hurm tak usah cakap lah , tak ke hipokrit namanya tuh dan ada jugak yang sering post status kat fb tentang agama semua tapi hakikatnya , sebab Dik An cakap macam ni , orang yang cakap-cakap pasal agama dekat fb ni tapi diorang pun tak ikut tak buat tak ke hipokrit namanya ! Dik An memang tak suka tau , ye Dik An tau tujuang diorg post status macam tu untuk meberi ingatan dan berkongsi sesama kawan pesbook tapi sebab Dik An sendiri kenal diorang macam mana sebab tu Dik An jadi kecewa , tak suka. Takpa lah Dik An doakan agar satu hari nanti diorang berubah :)

Ada jugak yang jadi hipokrit untuk menutup malu, contohnya *kisah benar okey*

Luna : Eh pointer kau brp ?
Luni : sikit je 2.98
Luna : Alaaa sabar ye, cuba lagi next sem.
Luni : Hmm yelah , kau pulak berapa ?
Luna : aku alhamdulillah 3.30
Luni : wah tahniah !

Si Luna ni pulak nak nipu pun agak2 lah , dekat si Luni cakap 3.30 dekat si Luncai cakap 3. 15 , dekat SiLampir cakap 3. 25. Tak ke diorg macam eh apasal kat aku dia cakap macam ni macam tu. Maka si Luni and the geng sepakat cari slip result Luna dan ternyata pointer beliau hanya 2.60.. dan mereka semua kejadahnya nak nasihat orang padahal pointer dia lagi rendah.

Haa see sanggup menipu dan jadi hipokrit sebab nak menutup malu , pada Dik An tak perlu lah nak hipokrit , jadi diri sendiri lebih baik kan.. kalau bab malu tu kalau tak nak bgtau just cakap "eh sikit je pinter aku,malu lah nak cakap''. dan kalau nak jenis segala jenis hipokrit ni memang bnyak smpai esok pun tak habis taip lagi. eh eh nampak sangak tipunya =.= 

so jangan lah jadi dan elak kan jadi hipokrit tau :)
sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi blog ni kalau sudi :)




4 comments:

  1. apa2 pn jadi diri sendiri lebih baikkn..bt sesuatu krana ALLAH..apa yg kita bt walau sebesar zarah owg tak nmpk tpi ALLAH nmpk..cuba buat takat yg mampu..yg baik dtg dariNYA..yg kurang tu kita manusia..kn adik..=)

    ReplyDelete
  2. betol2...:)
    lagipun setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..sama-sama lah kita cuba elakkan dari membuat kesilapan dan sesungguh nya Allah lebih mengetahui :)

    ReplyDelete
  3. Alolo...biarkan mereka tu dengan hipokritnya

    ReplyDelete
  4. huhu baik cik akak...cuma kadang2 tu geram and terfikir kenapa nak kena hipokrit huhu..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.