Monday, 29 July 2013

5 Minit

selamat kembali bekerja semua , minggu ni Dik An keje jugok , keje babysitter ngn keje wat kuih raya , ada Long Dik An tempah 200 biskut coklat cip , lahai first time kot ada orang tempah kuih so teruja lah jugak haha.. Korang dah join segmen Dik An ? Kalau belom klik SINI .
Okey harini Dik An nak cita pasal perbuatan dalam mimpi. Eh apa tuh , Dik An pung tak tahu apa nama saintifiknya tapi yang Dik An panggil perbuatan dalam mimpi haha.. Kemain namanya. Contohnya cam gini.
First situation :
Mak kejut Dik An semayang subuh tapi Dik An cakap kejap , 5 MINIT lagi tapi tah bagaimana Dik An tertido balik and siap mimpi lagi Dik An dah solat subuh and siap dah sambong tido , then mak datang lagi dengan pantas Dik An ckp dah solat dah..mak tanya bila masa, Dik An cakap tadi then barulah ingt yang Dik An hanya laku kan dalam mimpi tadi je , the real one belom terlaksana lagi. huhu.
second situation :

Ni masa zaman poli dulu , kat umah sewa kawan keju mandi Dik An cakap 5 MINIT lagi lah , dan sama jugak Dik An terlelap balik dan siap mimpi Dik An dah mandi , solat siap smua dah tgah tggu member laen siap , dan tetiba " FARIHAN TAK NAK G KELAS KE ?" haaa amik kau , bukan ke Dik An dah wat tadi tapi rupanya dalam mimpi je wuwuw..
Third situation : 

Ni pagi tadi , kakak kejut cakap g tido bilik mama , teman kan aryan,seperti biasa Dik An cakap 5 MINIT .. lepastu sebelum kakak g keja sekali lagi dia kejut lepastu Dik An cakap lah , wey kan orang dah tido ngn aryan ni , kakak balas balik wey ce hang tengok hang tido balik sapa , waaa malu2 ghupanya Dik An tido ngn aryan tu dalam mimpi ja haha..selalu tau macam ni.
Korang pernah macam ni tak ? , Dik An memang selalu lah cam gini , huhu parah jugak macam ni kan , di buatnya sensorang je kat umah ada pulak urgent apa , lepastu siap mimpi Dik An dah buat apa yang urgent tu haaa tak kan haru ? Haha..
sekian, wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah blog ni lagi kalau sudi :)

2 comments:

  1. hahaha..pernah2..
    selalu jugak..kdg2 tu tension jer sbb ingat dah bangun rupanya belum bangun lagi..padahnya lambat la pegi keje..haha..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.