Saturday, 8 June 2013

Cerewet #

Assalamualaikum...

Hai...selamat berhujung minggu..hujung minggu harini g kenduri kat tokai kedah...pernah dgar tak tokai ? aku kira first time gak lah..masa first time dengar tu eh ada eh tempat nama tokai ni...hahaha,kpd orang-orang tokai saya mintak maap okey ? sejujurnya masa dengar tu mmg rasa pelik sikit hehe.

lepas g kenduri tu trus ke pekan rabu kat alor star..saja jalan2,mak ayah beli dodol,beras pulut,kacang,kerepek,belacan smua tu lah..aku lebih prefer padang besar sbb bnyak kedai yg jual baju2,bag and shoes..kat pekan rabu ni lebih kepada perlengkapan haji dan umrah..so bila tgok je kedai2 tu aku mesti cakap hmm better padang besar bnyak tu bnyak ni..then my mom said awk ni cerewet tahu..haha hamek kau bnyak cakap sangat kan. Lepastu masuk pulak satu kedai kain pasang ni, ayah cakap pilih untuk buat baju raya, aku tgok kain tu dah cakap tak nak..better beli kat pb,lagipun pb lagi cantik,murah and bla bla bla..then mak cakap lagi cerewetnya ! huhu..biar cerewet asal puas hati okey ?

dan sememangnya aku ni bukan lah cerewet sangat pun, tapi kalau tak kena dgn taste kita, tu yg tak kenan,tak suka tu mmg taknak lah..selalunya bab baju ni lah aku cerewet pun..kalau bab makanan aku cerewet kalau takda makanan pedas,nak yg pedas je..kalau takde tu mula lah mulut ni bla bla bla dan masak lah sendiri something yg memuaskan hati..

rasanya mesti ada antara readers blog ni pun kaki cerewet kan ? bagi aku tak salah kita cerewet tapi biar kena pada tempatnya..dan biar lah kita nak cerewet ni, asalkan kita puas hati..betol tak ?
sekian saja..
bye,wassalam :)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.