Sunday, 23 June 2013

Apa yang perlu bawa masa Hiking

Assalamualaikum..

Okey korang dah baca belom pengalaman hiking aku ? sapa tak baca lagi meh baca SINI. Baca tau fenat i tulis,eh silap fenat i taip huhu. Sekarang aku nak share pulak apa yg perlu korang bawak masa hiking, mana tau kot-kot leas ni korang nak g hiking memana kan..

  • AIR - air ni sangat penting tau,sebab nnti korang penat mesti dahaga kan. Bawaklah dalam 3 boto. kalau korang takut beg berat pun korang tetap kena bawak. Ada orang kata kalau minum air banyak kita jadi penat nak hiking, tapi depends lah kan sebab aku mmg perlu sangat air, lepas minum air laju je jalan :p

  • Towel Kecik - Towel ni penting untuk korang nak lap-lap peluh ke kan. Nak sangkut kat leher ke,eh penting ke ? aku je pentingkan towel kat leher nampak semangat sikit haha..

  • Baju salin- Kot-kot lah baju korang basah peluh teruk kan, so bawak lah selai baju salin.

  • Ubat - Ubat macam panadol,tahan muntah,minyak cap kapak,minyak angin,minyak panas pendek kata segala minyak yg berkaitan dengan kaki korang bawak lah. Mana tahu emergency case kan ?
itu jelah yang aku bawak and bagi yg muslim bawak lah telekung sama..korang selalu bawak apa je, meh lah share sama ngn aku..
sekian,wassalam..

terima kasih daun keladi,
datang dan baca lah lagi kalau sudi :)



No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.