Saturday, 11 May 2013

Sharing is Caring #


Assalamualaikum...


Kembali lagi meng''update'' hehe...ingat esok2 je baru nak update balik tapi sekali online fb aku ada nampak status yg berbunyi " Harini 1 Rejab maka tertutup segala buku catitan dan akan dibuka buku catitan yang baru".
Weh serious dalam hati ni nak marah and sedih pun ada...bukan sorang dua tapi ramai kot yg wat and share status macam tu..mmg lah tak salah kalau korang nak share tp kalau benda yg korang share tu salah acam ne ? Yang sebenarnya yang buku amalan ditutup dan diganti dengan buku amalam baru tu pada bulan SYAABAN ye pada malam nisfu syaaban bukannya Bulan Rejab..
sebelum korang nak wat status ke nak share apa2 ke korang fikir lah dulu samaada betol ke tak sbbnya nnti kalau korang salah korang jugak malu kan...dah tu trima lah teguran atasa kesalahan tu jgn nak marah ckp yg awak tu betol..so pengajarannya hati2 lah sebelum nak share status yg berkaitan hal Agama ni :)


sekian,wassalam...:)

p/s : kalau aku silap aku mintak maaf tapi sbelum aku post ni mmg aku dah mintak kepastian mak yg segala amalan ditutup dan diberi buku baru tu mmg pada bulan Syaaban :)

1 comment:

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.