Thursday, 25 April 2013

Ceritera Rabu

Assalamualaikum...

hai dan selamat malam semua...nak cerita kejadian smalam..kejadian apakah yg berlaku semalam ? kejadian dia pergi jenjalan penang lpastu maen roller skate smpai sakit badan balik umah ngadu emak,mak cakap pergi lah maen lagi..oh mak perli ghupanya T_T

dan semalm dapat kawan baru..nama dia kinah,dia kawan kepada dayah..eh knp mcm skema ja ayat kan haha..aku mcm biasa lah dgn org tak kenal mmg akan malu2 dulu,lpastu lama2 bila dah jalan sekali,makan sama dan maen roller skate smua maka hilang lah pemalu aku tu hehe..see kejap je malunya :)

kami pergi berempat je,aku,dayah,besah and kinah...memandangkan diorg setempat dan di tempat diorg adanya rapid penang,makanya diorg naik rapid je..so aku naik dari pb ketemu lah di Butterworth..aku smpai dulu sbb express kan haha..so tggu depa adalah stengah jam p naik feri pulak and naik rapid ke Queensbay..maka bermulah ceritanya..layan gambar je lah ye..mood malas menaip huhu..


ni muka2 excited nak naik feri..

dimana ada kamera di situ ada dayah..eh haha :)

atas bas nak h QB..dan atas bas suara kami paling meriah tau..dengan gelak bagai naseb takde drama air mata je tau huhu...sesampainya di QB terus terjah KFC..lapar ok lapar !

dan inilah yg dipesan oleh aku..alaaa yg Korean punya tu...bg aku sedap lah jugak,kuah dia tu mcm madu pun ada,so dia manis2 pedas...taukan acam ne ?

wajib bergambar sebelum makan huhu :D

jalan2 nak cari toilet jumpa dgn gajah ni,mana bleh lpaskan pluang,mari bergambar..

mereka berebut nak tarik belalai gajah tu huhu..

ni habsah..besah jgn tarik gading dia nnti dia marah..huhu...

sama tak ? mestilah tak itu gajah aku manusia haha..
sapa lagi comel ? ^_^


perempuan dan cermin tak dapat dipisahkan okey..
kat mana ada cermin kat situ ada kami..wah dah mcm peribahasa je kan haha..
 lpastu kami jalan2 terjumpanya satu dinding yg dihiasi dgn wallpaper yg mnarik..sangt cantik..kat fb smua tnya kat mana ni..


serious cantik,mcam nak pergi lagi..tujuan ? nak tgkap gambar haha..


kami dating dua,jgn kacau okey...

tukar partner pulak,dating with dayah :)

   besah nak meninggalkan kampung halaman untuk mencari sesuap nasi dgn mnaiki gerek...

sapa nak ikut kakak naik beskat ni...jom kakak bawak g plauground kita maen gelungsor.. *kakak yg nak maen sbenarnya*

akhirnya ada gak gambar 4 org...da tourist from indon tolong snapkan..trima kasih ya buk *baca nada indon okey*

pintu rumah saya,cantek tak ?

bunga tu tahap tu je aku mampu pegang,al maklum lah pokok tggi sangat,orangya pulak pendek T_T

ulat buku...see lama nak tggu org dalam bukak pintu so baca buku dulu...

cantiknya...nak pegi lagi...please dayah please...;(

okey kami dating dua lagi :D

dayah buat air special untuk aku..sedap gila air dia..sedap sangat..
sedap tak terkata..
jadi makcik2 dan pakcik2 yg nak jadikan dayah as menantu boleh lah call 1234567890 :D

see terrorkan kami maen..siap bleh lpas tangan bagai..

okey muka SEGHONOK ok..
sbb dapat mmbawa dan menimbangkan badan smpai ke tengah...
Tahniah untuk anda..

see dayah sedih dia jatuh..
tp kami tak lemah,kami tak patah semangat..
setelah jatuh kami bangun kembali...

ni memula takut lagi,pegang je tiang tu hihi...

terasa tinggi haha...bila lagi kan nak rasa tinggi..

hudohnya perangai awk farihan !
see tadi kemain gelak kan org jatuh..
sekarang rasakan hahaha*gelak jahat kat diri sendiri*
tipulah sapa yg main ni tak pernah jatuh melainkan org tu terror..

okey sampai situ saja...badan sampai sekarang terasa sengal2...T_T
tapi seronok dapat maen roller skate ni,laen kali bleh lah g lagi,walaupun sakit2 sbb jatuh tp kteorg have fun sngat2 :)

bubye dan wassalam :)



2 comments:

  1. Hihihi...nti kta g lg taw...srnok sgt2...

    ReplyDelete
  2. hehe mestilah nak g lg dayah...seghonok kot haha...kali ni kita p tempat ada boling pulak..

    ReplyDelete

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.