Wednesday, 13 March 2013

aku yg kuat makan !

Assalamualaikum..

kali ni nak update pasal makanan je..aku kan kuat makan so ada je makanan yg hendak dikunyah2 smua..
tujuan asal nak kasi berat naik balik sekali maintain je..yeay suka suka ! :D

pagi-pagi akan mkn roti butterscoach cicah air yogurt sejuk2 ni sodap...tapi kdg2 kalau takde roti ni just mnum air yogurt ni ja..mampu mengenyangkan dan buat aku akn mkn dgn kuantiti sdikit...dalam bnyak2 air yogurt yg jenama nestle bliss ni jugak yg menjadi pujaan hati..yg lain bila aku rasa tak sesedap nestle ni :)
marigold bleh tahan jugak tp kalau dutchlady aku yg beli aku yg tak minum huhu..

murtabak meggi...ni kalau kerajinan dtg buat lah...tp letak daging cincang bnyak2 baru sedap..sepaket meggi tu dapatlah 4 keping murtabak,bgantung pada size yg dibuat hehe :)

ni buat dalam dua mggu sudah...waktu ni zura dtg,aku pun jamulah dia dgn fettucini carbonara,bersama nugget dan juga air guava..spagetti camni slalu jugak lah buat tapinya mengikut kerajinan hihi..

ni nasi kukus ayam berempah beli kat depan taman...waahhh mmg superb lah,sedap sesangat tau...kalau lapar2 takde lauk untuk makan baru g beli nasi ni...*lapar lah pulak*

ni ayam goreng spicy...kalau lapar dok sensorg kata umah goreng lah ayam ni,nugget apa yg ada dalam peti tu..nyum nyum..makan dgn mayonis,sos chili and sos blackpaper..nampak je badan mcm kecik tapi sekali makan tak kan bhenti punya..24 jam nak mgunyah..kdg2 sbelum tido mkn kokokrunch lah,meggi lah..
kang dengar suara mak ckp"mcm mana nak diet kalau lapar je nak mkn"huhuhu...tergoda dgn smua makanan yg ada mak haha :D

dan ini air guava...sedap sngt :) ni kalau tgah2 panas ni,tgah haus buat sebotol laju je abis,kdg2 buat ribena..tp skrg dah jtuh cinta dgn guava...smbil mnum aku pkir asal air guava warna pink eh ? bkan ke buahnya warna putih haha..

haaa tu jaa...badan kecik makan bnyak..wakaka :D

bubye korang wasalam :)







1 comment:

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.