Monday, 25 February 2013

Kampung Pelet...

Assalamualaikum...

Baru ada kesempatan nak update,semalam bukak je blog bila nak karang ayat malas benar huhu...ok ni nak cite pasal tempat makan ni..kat Puncak Mutiara Kampung Pelet..mula2 selalu dgar abg aku cite je pasal tempat ni,tp jumaat lepas kteorg 1 famili g makan kat tempat ni,alhamdulillah merasa jugak ye hihi...Nak g cari kedainya agak susah lah jugak,kalo nak g lagi mmg aku failed bab nak ingt jalan ni haha..

ni lah tempat dia..:)
Puncak Mutiara Cafe ni first time aku pergi dah jatuh cinta okey..tempat dia sangat2 lah besar,cantik okey..korang pilih je nak makan kat mana,sebelah kolam ikan air tawar,kolam renang,duduk bersila,duduk di kerusi,duduk dalam air cond haa pilih je..tp famili kteorg lebih prefer duduk bersila..santai gitu :) lg pulak ade budak2 kecik kan snang sikit diorg nak lari2 kan :p

ni tempat makan sebelah kolam ikan air tawar :)

haa kteorg makan kat atas tu lah :)

Okey...tu bab tempat..skrg bab makanan pulak..makanan dia bg aku okey and sangat sesuai lah sgn harga dia..for some people maybe diorg akan cakap mahal tp tulah if korang pesan yg berkaitan kambing,rusa,arnab dan burung unta tentu2 lah mahal kan..tu yg uniknya puncak mutiara ni sbb dia ada makanan berasas kan kambing,rusa,arnab dan burung unta..tp kteorg tak order lah arnab smua tu,amik yg biasa2 je..

ni lamb chop adik aku pnya,birthday boy kan pilih lah yg die berkenan..kteorg makan nasi je..hehe..
tp lamb chop ni sesuai lah dgn harga die sbb 3 keping lamb rm 19.80...bg kami sekeluarga sangat lah berpatutan :)
kteorg pulak makan nasi dgn siakap 3 rasa,kambing massala( ala2 masak kurma gitu),kailan ikan masin,tomyam dan jugak chicken boxing hehe..haa abc pun mak ayah aku order jugak,besar abc dia..beli 1 mangkuk share lah ramai2..lastly sate...yg ni kteorg amik set ayam and daging je..kalau nak amik arnab smua tu smua org mcm taknak je haha..dan air kteorg amik air kalamansi..ya ampun masam sangat..kalamansi ni limau + asam boi hehe..

siakap 3 rasa :)

tom yam campur :)

kambing massala..

chicken boxing :)

ABC...besar tau abc dia..

sate :)

air kalamansi...masam and pekat sangat huhu...

tamat gambar makanan dan now gambar kteorg pulak..kteorg ke aku eh..mcm gmbr aku je yg lebih hehe..

mase ni dorg je tgok menu aku sibuk jalan2 tgok tempat ni hehe..

ni mase ni budak2 sibuk nak g kolam ikan hehe...si kecik siap nanges2 nak masuk dalam kolam...tak bleh lah adik oi...hehe..

amani sibuk bg ikan makan...kedekut tau..aku nak bg jugak dia soh pi beli laen..pastu die tnya aku,ikan2 ni tak lemas ke dalam air ni kekekeke...mmg gelak sakan aku..pastu aku nak ckp kat org dia tutup mulut aku,dia cakap saja ja tnya huhu...

blakang amani tu sampan..dalam sampan ni ade sgala jenis seafoood...korang boleh lah pilih sendiri and nak dimasak mcm mana..

ni bergambar kat kolam ikan...tido pulak si kecik ni...hehe..

haaa kan dah kata gambar aku je yg lebih kan..hehehe...jadi bg sesiapa yg tak pernah g aku cadangkan korang pergi lah try kat puncak mutiara cafe ni..mesti korg rasa nak g lagi punya hehe..
tu je nak share..bubye :)















No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.