Tuesday, 26 February 2013

Bukit Bendera !

Assalamualaikum...

Hai semua..kembali mengrajinkan diri untuk bercerita hehe..sabtu lepas aku dgn dayah,azura and habsah kuar g penang...g bukit bendera..alahai last pergi bukit bendera ni masa darjah 4 ke 5 mcm tu huhu..saja2 je nak jalan2 kan sbb lepas ni dayah ngn zura dah habis cuti,aku dah takde geng nak meronggeng lah...sob sob sob :(

seperti yg dirancang kami g naik bas je..mak awal2 lagi cakap tak boleh drive,ye lah penang tu sibuk,jalan sempit2 pulak...kalau tak tau jalan maunya sesat kan..dalam kul 10.30 zura sampai umah aku lpastu kteorg gerak g stesyen bus tgok2 ada bas,alhamdulillah...dayah dgn besah diorg nak rapid dari sg bakap..kami smpai stesyen bus butterworth dalam pukul 11.50 mcm tu...tggu dayah  and besah smpai dalam pukul 12.30 mcm tu baru g naik feri..huwaa lama kot tak naik feri ni..aku pulak jenis yg suka pening2 kalau naik feri ni..makanya dayah kasi gula2 masam katanya..sekali hahampeh betol..manis and wat aku pening lg adelah haha..so aku dok diam2 je..

naik feri dalam 10 minit dah smpai jeti penang..makanya g lah tggu bus rapid 204 yg akan membawa kami ke bukit bendera..bas nya ada tp lama jugak tggu dia nak jalan..ade lah dalam 45 minit tggu bas tu huhu..kat bawah ni smua hasil tangan zura sbb terlampau boring tggu bas lama sangat hehe :)

model botol air ribena :)

zura :D

hamboi senyum lebar aku haha :D

besah ngn zura :)

haaa amik besarnya gambar..smua hasil tgn zura huhu..

haha...tp aku tgok ade je yg kejar bas tu haha..

tgah kira duit..


nmpak tak muka aku..penat sngt tggu bas tau..

zura tgkap gmbaq dayah...dayah tangkap gmbaq zura...

zura..

nampak tak beg i yg besar tu haha...besar2 senang segala telekung,botol air,dompet,minyak wangi,deodorant,kamera smua sumbat satu beg je hihi...

lepastu dalam pukul 1.30 baru lah bas gerak...lama benar ye adalah dalam 1 jam..tu smua sbb kteorg naik bas rapid kan makanya kejap kejap je behenti turun dan amik penumpang hehe..pukul 2.30 kteorg smpai bukit bndera..smpai2 trus beli tiket..aku dgn bebe RM 8 ...dayah dgn zura RM 4 sbb diorg ada kad pelajar...

lepastu beratur naik train..waaa dolu2 aku naik train warna merah lambat pulak tu,sekarang train baru..laju je tau..kejap je dah smpai ke puncak hihi..smpai je atas kteorg g masjid kat atas tu dulu..solat dulu baru hati tenang maa mau jalan2 :)

mendaki anak tangga untuk ke masjid..mula2 smua cakap tak larat lah,penat lah,lepastu dayah cakap stiap langkah menuju ke masjid dapat pahala,waaaa terus insaf...huhu.

berehat jap kat meriam buloh...huhu.

org yg sama tukar dayah jd aku je hihi..

bukti kami datang ke masjid :)

lepas je solat kteorg makan oblong jap isi perut lepastu truskan jalan2...























haaa tu jelah...sila lah layan gambar yg bnyak ni..lepastu kami turun trus naik bas blik ke jeti dan naik feri..ingt nak g padang kota tp kami terlpas jalan dan kesuntukan masa makanya trus balik...
waaaa penat nya..rasanya entry paling panjang kot..
bubye korang..wassalam :)



No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.