Sunday, 20 January 2013

Al-Fatihah.

Assalamualaikum..

Mohon maaf lama tak update sebab kesihatan yg tak menentu terus malas,rasa nak tido je..
Pagi td kami ex students dan juga yg masih bergelar pelajar serta cikgu2 di SMK SERI NIBONG dikejutkan dengan berita kematian isteri cikgu nazuardi.Last week kami dikejutkan ummi *arwah isteri cikgu* berada dalam keadaan kritikal  tp pg td dikejutkan pula dgn berita ummi  dah takde.Masing-masing tergamam,terkejut,was-was nak percaya atau tidak tp Allah lebih menyangi ummi.Walaupun ummi tidak mengajar kami smua tp disebabkan cikgu nazuadi jd warden dan kami warga2 hostel rapat jugak dgn ummi.Bermulanya masa form 4 exco2 asrama suma di bawa ke cameron di situlah aku and kawan2 mula rapat dengan arwah ummi.Lepas tu waktu form 5 g kelantan dgn terengganu time tu ingt lagi zura call bilik cikgu memalam buta tu tp ummi yg angkat then zura ckp kami mmg nak ckp dgn umi nak ucp selamat malam..ummi ketawa je,ummi sabar layan karenah kami smua yg nakal dan tak matang lg time tu..kadang2 time lepak2 kat kat foyer bawah tu nampak ummi mesti kteorg lambai2...hurm bila di ingat balik smua tu rasa sebak sangat,rasa sedih sbb seseorg yg pernah rapat dgn kita dah takde...Arwah ummi merupakan seorg ustazah dan sgt disegani ramai,arwah sentiasa murah dengan senyuman,td kat fb dgn twitter masing2 cakap pasal arwah ummi,ya Allah lg rasa nak nanges...

Buat cikgu nazuardi dan anak2...husna,huda,hanan dan si kecik hussin yg baru berusia dua tahun lebih sabar dan tabahlah hadapi dugaan yg datang ni..Buat si kakak husna,husna kena kuat demi adik2 terutamanya untuk hanan dengan hussin yg masih tak tahu apa2..Allah lebih sayangkan ummi...kita yg masih hidup ini jugak akan ke sana cuma tak tahu bila je..banyak2 kan lah berdoa untuk arwah ummi,semoga arwah ummi ditempatkan dalam golongan org yg beriman.

Kami para pelajar cikgu sentiasa mendoakan untuk arwah ummi dan juga cikgu sekeluarga...Salam takziah dari kami semua pelajar-pelajar smk seri nibong.

-Al Fatihah-

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.