Friday, 27 July 2012

Salam Ramadhan ;)

Assalamualaikum ;)

Rasanya belom terlewat untuk mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat berpuasa,alhamdulillah hari ni dah hari ketujuh kita berpuasa,minta maaf diatas kelewatan mengucapkan selamat berpuasa disebabkan kepenatan.dan.kemalasan yg melanda..hari pertama berpuasa sempat bersahur dan berbuka berbuka dgn family..sehari je sempay,sekarang ni berbuka kat umah sewa dengan kawan2..bestt giler buka ramai2 ni,lpas ni dah takdek dah...okey lah itu je,nak share,nnti ade masa lebih i will update this blog,bubye :)


p/s : malas tapi tetap nak update !

Sunday, 15 July 2012

congrats to both of you :)

assalamualaikum.....

selamat petang,petang di Ipoh di basahai dengan hujan,alhamdulillah...wah,dah mcm baca berita pulak kan..okey now aku nak ucapkan tahniah kat dua org kawan aku ni,first dayah yg dapat sambung degree dalam kos statistik rasanya , let me know kalau salah ye cik dayah,dekat Uitm Shah Alam..study elok2 naa,takpa skrg tak suka tapi aku yakin nnti lama2 mesti hang suka dpat kat sana..

ni lah dayah...yg pakai selendang colour grey tu :)

second person is azura..tapi yang ni aku tak sure kos apa dgn dapat dekat mana,nnti kalau tau aku update k..tapi katanya dia dapat smbung bulan 9 nnti..

this is zura :)


wah..jeles tgok dua2 orang kawan aku ni dah smbung degree,yelah..kawan satu kelas,satu dorm,sebelah menyebelah pulak katil kan..tapi takpa,rezeki masing2 kan..and i'm proud for both of you..doakan aku berjaya macam hampa dua org jugak tau..bubye !

p/s : moga satu hari nnti aku pon dapat smbung degree and berjaya mcm korang,insyaALLAH :)

Saturday, 14 July 2012

6 hari lagi

assalamualaikum..

6 hari lagi kita akan menyambut bulan yg mulia bulan yg penuh keberkatan iaitu Bulan Ramadhan Al-Mubarak,tak sabar rasanya nak bertemu dengan bulan yg mulia ni..semoga bulan ramadhan tahun ni membawa penuh rahmat dan keberkatan pada kita smua..azam aku nak puasa penuh,eh bolehke insyaAllah...tarawih tu tak pasti lah sebab ade kelas malam,*alasan jetuh*...tarawih ni slalunya awal2 je aku semangat dah lama2 kemalasan melanda..hihihi..okey korang jom sama2 kita nantikan bulan puasa yg akan datang ni,bubye :)

Friday, 13 July 2012

semester baru :)

assalamualaikum....

Alhamdulillah now dah masuk bulan july dah masuk semester baru and insyaAllah merupakan semester akhir...haish cepat je kan masa berlalu sedar tak sedar dah nak masuk 3 tahun aku blajar kat poli..dalam tempoh tiga tahun ni macam2 ada,suka duka,pahit manis and others.untuk semester akhir ni akan ku cuba buat yg sebaik mungkin,nama pon dah last kan kena gigih sikit lah,tak buleh nak malas2 ni..subjek pulak smua berat2..5 paper untuk final..kena yakin boleh..okey itu saja untuk hari ni,bubye !

Thursday, 5 July 2012

salam nisfu syaaban :)

assalamualaikum..

salam nisfu syaaban buat semua umat islam...ada sape2 yg puasa ke? aku dgn famili aku alhamdulillah smuanya puasa,dah terasa Ramadhan kian menghampiri dah kan,seriously smalam aku duduk kat luar umah dgar masjid2 dengan surau2 dok baca yaasin dan ayat-ayat suci Al-Quran seriously aku terasa macam berada di bulan Ramadhan..

okey...lagi beberapa hari aku akan memasuki semester baru,and insyaAllah it will be last sem for me and my friends,hopefully..insyaAllah :). Yesterday kiteorg ade speaking test, Ya Allah tak taulah nak ckp ape,malam sebelum speaking and a few hours before tu kteorg asyik gelak,gelak and gelak lagi...and time masuk dalam speaking room tu bukan maen tergagap-gagap lg..harap2 lulus je lah MUET ni, takpa aku akn cuba focus untuk tiga paper lagi tu..okey itu saja yang nak share,kalau rajin nnti aku update lagi okey :)

bubye !

p/s : kepada sesiapa yang puasa hari ni,selamat berbuka nnti ye :)