Monday, 25 June 2012

red velvet

assalamualaikum... 

hai hai hai...lama benar tak update kan,busy + kemalasan melanda , hihi...okey now aku nak bercerita tentang kesedapan red velvet cake yang baru aku makan sebentar tadi..sebelum tu amik mood dulu,jom tgok gambar dia..


haaa,macam mana ? mengancam tak cake ni ?

sebelum ni pernah baca kat blog org je tentang kesedapan cake ni, pernah amik resepi tapi tak cuba buat pon sebab takut tak jadi,takut tak sedap and kalo korang nak tau first time tgok cake merah menyala cam gini takut pon ada,haha,tapi apa pon tadi g beli rasa ya Allah sedap gila..so want to try make this cake,maybe raya nnti..hihihi..sapa2 yang tak pernah tak cuba boleh lah try,memang sedap..kalo nak rasa aku buat sila bertandang ke rumah raya nanti..ini ja yang nak share harini,nnti ada yg best2 aku share lagi ye..bubye korang,jage diri ye :)

Wednesday, 13 June 2012

uncle bob 1 !

hai korang...korang pernah dengar and pernah makan tak uncle bob ni ? jap jap..jangan salah faham,uncle bob ni bukan nye pak cik aku tapi ayam goreng..sedap sangat tau,kalau korang tak pernah makan try lah..cuba sekali pasti nak lagi :)



                                                                  pic from en google :)
haaa...mcm tulah rupanya ayam goreng uncle bob tu,famous jugaklah..nak beli uncle bob ni mak ai beratur panjang mcm nak ambil makanan kat DM..hehe..kalau setiap kali g pasar malam memang WAJIB beli ini ayam..ramai mcm mana pon aku sanggup,actually akak aku yg suka then aku yg kena belikan..bayangkan ade 1 minggu tu aku everyday aku g pasar malam aku beli ayam ni..weyh agak-agak dia cam tak muka aku,malu siot..haha..

ok lah korang.saje nak share tentang kesedapan uncle bob ni, oh ye dia ade rase original and spicy..better korang amik spicy je,sedap..takde lah pedas mane pon..sape2 yang tak penah cuba ni,try lah okey..tak ruginya..bubye :)

Tuesday, 12 June 2012

nan cheese :)

hai hai dan hai lagi...brp bnyak kali hai lah kan..hehe..semalam setelah beberapa minggu aku mengidam nak makan nan cheese dapat lah aku merasai nya,kalo tak asek g kedai habis je nan cheese nya tu..tapi dah dapat makan aku tak puah hati sebab ? rase roti je..cheese nya entah hilang di mana..boikot dah kedai tu,tak nak beli kat situ dah..

                                                                see...nipis je kan..

aku mengidam eh jangan salah sangka lebih kepada teringin sebenarnya nak makan nan cheese yang begini rupanya..
haaa....ni gambar from en google..
kalau yang ni nampak marvelouss gile kan..takpelah lepas ni nak buat jelajah mencari nan cheese..hihi..
itu je aku nak update,see you again :)


p/s hancus harapan ku nak diet :(