Wednesday, 30 May 2012

MUET

MUET or Malaysian University English Test..tadi cek jadual bagai 3rd of July speaking test and yang laen on 28th July...wahh,dah tak lama dah tu,tapi aku ni study pon tak lg,al maklum lah cuti sem so kita kena bercuti lah kan,haha..

ni lah buku untuk budak2 kelas muet aku,kelas muet aku smuenya budak umah and budak kelas but girls only and  budak kampus A,sedih tak sama kelas * gedik kejap*!
bila lah aku nak buka buku ni ye,bukak muka buku tiap2 hari tapi buku muet ni *tepuk dada tnya hati*
aku telah berjanji dengan diri ini,wahh ayat skema pulak rasanya,balik je dari cuti nnti aku nak start wat latihan dalam buku ni,tak wat ketuk kepala sendiri..haha.
ok lah korang,merepek je kan aku ni,bubye,see you again !

p/s : doakan aku dan kawan-kawan berjaya dalam muet ni ye :)

Tuesday, 29 May 2012

new watch :D

hai hai hai...hihi..bila baca blog orang maka terbukalah keinginan untuk menulis,nampak tak gedik sikit di situ,orang updated blog dia pon nak jugek kan..hehe.okey last week kan kita teman mak kita  g beli barang and guess what? kita dapat jam baru :) nak tengok ? 
       credit to :en google :)
cantik tak ? for me it's beautiful..dah pink kan semua benda yg pink2 ni of course lah cantik..mak aku suka yg ni,aku pon berkenan jgak tapi aku pilih En.Casio..
yang ni bum pnya,cantik kan..bila aku tnya mak dua2 tak boleh ke ? tamak pulak kan aku ni, so aku decide pilih yang casio atas tu,yang bum ni nnti2 eh...before ni kuar mak nak beli macam2 aku tak nak sbb risaukan result masa tu,takut ade failed..tgok2 smua lulus laju je ajak shopping..hihi..anyway,thanks mama :)
that's all for today,bubye !

p/s : can't wait to go for holiday on this friday !

Tuesday, 22 May 2012

don't be sad

don't be sad...i'm sure that all of you must heard that word..yesterday some of my friend told me that they not satisfied with their result even they pass all the subject..for me even my pointer down i'm feel so happy because i'm pass all the subject,my mom say the course that i'm taking which is accountancy it so difficult and heavy so my parents understands why my pointer was down and i'm not regretting because it my fault too,i'm not focus on the the class,and study last minute,always lazy and not do a revision,so i must accept it, next semester insyaAllah i'm try to change it and want to be a good student,*i think it just a dream*hahaha..okey,for my dear friends...even our pointer down we must syukur because we pass all of the subject,it's okey next semester we try it again,we study together like last semester,we make a discussion group but i think we should do it early on this semester...hihihi,that is my opinion,everyone have their opinion too...when we meet we dicsuss about it okey ? InsyaAllah we can do it better in our last semester..we must believe and trust that Allah always with us. please remember Allah always,solat and recite Al-Quran at least one day one page,and always pray to Allah insyaAllah, Allah will help us..

so,what ever is happened don't be sad and think positive that Allah want to test our patience,our iman and so on..*but when i have a problem i love to crying like a baby* hihihi

i'm not good in my english but i'm love it, i'm not good in writing and speaking but i must try it for my muet..so i know i used the broken english so for my english teacher i'm sorry...okey it's done for today ! bubye !

p/s : please don't laugh to me, i not good in writing okey !

Monday, 21 May 2012

alhamdulillah


assalamualaikum korang..hehe today i'm so happy,because ? huhu..sebab i'm pass all subject of this semester,even my pointer is down but alhamdulillah because i don't have repeat paper,alhamdulillah..syukur sangat2..next sem  i want to study hard ..please pray for me and trust ALLAH will help us if you always pray,solat and so on..ok bubye !

p/s : aku merepek tulis bi kunonnya latih writing untuk MUET nnti..haha,hampeh je kurase english ku ini,haha..OH my ENGLISH !

Monday, 14 May 2012

no entry

hye korang..eh2..assalamualaikum,korang sihat ? aku tak sihat sngt..rupanya kesan dri kemalasan hari tu nak demam rupanya..patot lah malas semacam je..hehe,now dah tak malas dah..now aku nak kongsi dengan korang something..taraaa..


tiramisu cake

haa tu pandangan atas..

pandangan sisi

saya budak baru belajar,so comot2 sikit lah..esok lama2 ok lah tu...hehe..letak dalam peti sejuk then makan sejuk2 sodap...

k lah,korang..tu je nak share..bubye !




Tuesday, 8 May 2012

~ kemalasan melanda diriku ~

hye korang..sihat smua?
aku sihat2 je..dah duduk umah ni lagi bertambah sihat lah kan...ngeee :D
rutin duk umah cam biasa lah kene masak tapi takpa my mom ckp masak dpt gaji,korang ade????hahaha
errr..tapi bila dah duduk umah ni kan..malas gila...asyik nak tido je agak2 katil tu pon dah benci tgok aku,haha..pagi petang siang malam tido jelah keja aku...kakak aku belikan novel pon nak tak nak ja aku baca..aku baca dengan takde perasaan selalu aku lah feeling habis..tapi err malas melanda hidupku.,,pleasse pegi jauh2...k lah korang saje nak merepek2 kat sini sbb nak tulis kat sini pon rase malas gila...pon boleh kan? haha..
bubye korang !

p/s : hatiku dup dap dup dap..tolong doakan aku lulus smua subjek,baru tenang nak g bercuti ..

Friday, 4 May 2012

home sweet home :)


just want to say home sweet home :)