Friday, 24 February 2012

salam hari jumaat !

assalamualaikum korang ... salam hari jumaat :),hye2,shat ke? hehe..aku tak brp nak shat lah,huk,huk...today is friday,means lg brp hari je aku dah nak balik,huwaaaa,tak nak balik...nak stay kat umah lg boleh mama? adik tolong mama je ,mama kasi upah..haha,korang ade ? takde kan? haha..

harini aku bgun lambat ! ya Allah teruknya anak dara sorang ni kan,dah lah bgun2 trus update blog,haa,see korang pon dah bleh agak aku bngun pkul brp kan,haha..dengan kaen tak sdai lgi,malasnya..huhu..
k lah korang,semoga hari jumaat ni membawa keberkatan dan memberi korang pedoman dan hidayah,bagi kaum adam selamat menunaikan solat jumaat.bye korang !


p/s : jangan lupa senyum ye :)

Thursday, 23 February 2012

cubaan pertama

hye korang ! i'm back..hehe,seperti yang dinyatakan tadi,aku wat blueverry cheese tart kan,alhamdulillah menjadi baq hang..haha,korang nak tgok?? kjapye ..






tulah hasilnya,tak sia2 lah aku tak tido after subuh tadi,walaupon rupa die agak burok skit tapi rasa dia terangkat weh ! sdap gila *masuk bakul angkat sendiri*..hehe,mesti korang ckp apelah puji dirir sendiri..abis sape lg nak puji kan,hehe..

wat cheese tart simple je,bahan2 die pon mudah and murah je,cume cream cheese tu yang mahal skit..skit je tak bnyak pon..hehe,easy and so simple..mase pon cepat je cume aku terkedek2 skit lah sbab acuan aku skit je,kalo bnyak mesti cpat siap..
hehe..k lah korang,aku nak smbung wat keje..bye korang :)



p/s: teringin ke tgok cheese tart aku? nak resepi tak? :D

morning !

  assalamualaikum korang ! shat ke ? aku sihat alhamdulillah..mulakan hari korang dgn senyuman ye,barulah happy je y satu hari ni ye..senyum je tak perlu kata apa2,alaaa,cam lagu senyum tu,haha :).
one more thing,senyum tu sedekah tau :),so senyum sokmo lah ye :)



harini dengan seawal pagi aku bgun awal sbb aku nak wat blueberry cheese tart..dengan gigih dgn semangatnya sanggup tak tido balik tu,hehe..nnti kalo menjadi aku tunjuk gambar ye,kalo tak tnjuk gambr tu korang faham2 je lah ye..haha..

ok lah korang,aku nak mulakan perjuangan skrg ! here we go ! bye korang !


p/s : doakan cheese tart aku menjadi ye :)

Tuesday, 21 February 2012

mai tengok mai.. :D

hye korang...sihat ke? aku sihat2 je..hari ni mcm biasa duduk rumah sorg2 kebosanan gila weh..so,untuk menghilangkan boring aku pon masak,masak ape..korang nengok lah gmbar bwah ni ye,pleasee..jgn gelak kan aku,aku tau ia begitu simple and kanak2 pon bleh masak kan..


stop2..stop gelak kan aku,korang ni..tak baik tau,sekurang-kurangnya aku masak jgak kan,sape ckp senang nak masak ni,memerlukan kesabaran dan keihklasan tau,chewahh..haha,pnat tau aku pkir nak msak apa,bukak peti sejuk ini je yg ada,so aku pon decide lah nak msak ni..actually ade ayam skali tgok mak aku dah potong kecik2 untuk nak digoreng dgn bihun,bleh je igt nak wat paprik tapi sayur pula takde,so aku pon msak lah seperti gambar di atas..
wahh,panjangnya aku berceloteh kan,k lah aku stop dulu,nnti  korang pon jemu kan aku membebel panjang2 ni kan..hehe,jage diri ye korang,k bye !

p/s : ade resepi kongsi2 lah ye,sharing is caring :D

Monday, 20 February 2012

HouseWife

hye korang....sihat ke smua,hari ni cam ade je idea terkurung kat kpale otak ni so dripada terkurung lame2 aku pon luahkan lah kat sini ok..tjuk entry aku housewife,yeah ! today i'm a housewife but i'm not married yet ok..haha,since my parents go to work,aku bosan tggal sorg2 aku pon kemas lah umah,sidai kaen,masak and sbagainya..wah,penat jgak ye jadi housewife ni,sok kawin nak keje lah,tanak jadi housewife.haha,bleh plak ghupa itu ye..studynya yg tak jgak2,cuma smalam aku ade lah sentuh itu qheja MUET and BI..haa,rajin tak aku.ok lah,memandang pnat jadi housewife hari ni,aku nak rehat2 jap lpastu baru study kot,k bye !


p/s:: doakan aku ni ghajen study ye !

Sunday, 19 February 2012

H.O.L.I.D.A.Y

hye smua..memandangkan this is my first entry so aku tak tau nak post ape,heee..bleh plak mcm gitu kan??
tjuk entry aku HOLIDAY..yes aku tgah bergumbira sbab tgah cuti mid sem one week..kejap je kan..tapi yang menyedihkan aku ASSIGNMENT,TEST and QUIZ mnanti after the mid sem break ni..so tak bleh lah aku nak bergumbira sngt..kena study k,tapi study ke aku nie?heee..ni pon dah dua hari kat umah satu apa pon aku tak buat lg..nampak tak kemalasan di situ,haha..aku bajet isnin ni baru nak mula,since my parents go to work and i'm alone at home so bleh la kan nak study..hehe..okey lah..see you all next entry nnti ok,kalo ada idea aku post,kalo takde bersawanglah blog ni k..haha.k bye !