Wednesday, 26 December 2012

Menu hari ini....

Assalamualaikum...

hai korang...last update hari tu hari ahad kan, isnin g mandi manda kat laketown...semalam penat so harini baru update..hehe..sepatutnya upadet pasal mee jawa and pavlova dulu tapi skip kejap dulu,dua2 resepi tu menjadi aku wat,alhamdulillah :)

menu harini bagi aku senang,ringkas dan mudah..,hehe..aku masak butter prawn,siakap 3 rasa and sardin goreng.bangun2 pagi terus bukak laptop nak cari resepi butter prawn..famili aku harini semuanya g meeting kat skola masing2 so aku lah tukang masak yg berhemah kan...kekekke..lepas je google2 resepi aku terus g market beli salad,cilipadi and nenas dalam tin..ikan ngn udang already have in fridge..balik2 terus mula masak,lpastu minyak pulak abis kuar pulak...haish ni ingat nak kuar lagi tapi memandangkan kete kakak aku tu kene masuk dalam pagar,menyenget pulak kan...aku dah malas dah nak kuar,bukan hape dua tiga kali nak bawak masuk kuar...huhu..by 12 noon dah siap masak smua dah...jom layan gambar..hehehe

ni butter prawn.

first time aku wat butter prawn ni. alhamdulillah menjadi...bg anak tekak aku sodap je haa tapi kena tggu diorg2 makan lah baru tahu ape rasanya..hehehe.

siakap sebelum dimandikan....

siakap yg telah dimandikan dengan kuah 3 rasa...

haaa...senang je kan...siakap ni aku salut dengan serbuk knor pasti sedap and tepung jagung. kalo abg aku ada umah jangan harap lah nak salut tepung jagung bagai dia kata goreng ngn kunyit lagi sedap...hehe..

nnti aku update ye pasal pavlova and mee jawa and bukit merah also..hehe bubye korang :)



No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.