Friday, 21 December 2012

ayam bakar berempah with madu..

dah tak tahu nak share ape so share je lah resepi ni kan...nak update cite soromban dgn genting takde gambar tak syok lah kan..ni ayam bakar ni aku wat smalam.,siap2 je kuar oven trus snap gambar upload fb tujuan nak kasi abg aku jelous muahaha. dah lah malam sebelum tu  pun kteorg g makan steambot kakak aku g tagged kat die bengang je lah kan..haha..moh lah kita tgok resepi ni. so simple...

yummy :)

bahan-bahan..
- tentu2 lah ayam kan. suka hati lah korang nak bahagian or bnyak mana kan.
- serai 2 batang
- sebiji bawang besar.
- 3 ulas bawang putih.
- sedikit serbuk kari.
- 2 sudu sos tiram.
- 2 sudu madu.

cara-cara...
- stelah ayam dibasuh korang lumurkan dgn sos tiram.
- lepas tu korang masuk kan serai,bawang besar dan bawang putih yg diblend.
- lepas tu serbuk kari and madu, so simple..
- and bakar dgn suhu 180 darjah celcius selama 30 minit...

selamat mencuba. aku maen taruk2 je bahan2 die..alhamdulillah org kata sedap..hehehe :), tadi pun aku wat ikan bakar aku guna resepi yg sama mcm ayam ni..tapi kalo lebih pedas lebih sedap kot hehe:)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.