Friday, 12 October 2012

cuti raya aji !

hye korang....korang bila start cuti untuk raya haji eh ? aku takde cuti rasanya...sbb mmg cuti jumaat time raya smpai ahd tu je lah kot...bagi sesetengah orang sambutan raya haji ni biase2 je kan...tapi bg famili aku takdelah meriah,mcm biasa je blik kampung yg 10 mnit dah smpai :p, mak ayah buat korban..tapi yg more excitednya sbb cousin aku wat kenduri tunang kat umah aku..tu yg agaknya jadi excited sbb nak jumpa reramai +nak jumpa anak2 buah aku + aku dah lama tak blik umah kan...ehh mcm tak caye plak lame tu kan,haha...tapi sedih + sadis tau famili aku pon smua dah cuti khamis tau + cousin aku yg nak tunang tu pon rabu dah cuti,...huwaaa i'm so jelous okey..tapi demi pelajaran aku kuatkan jugak semangat ini,hehe..mak aku kalo boleh mmg nak aku balik seawal yg mungkin,ghindu katanya...huhu..di bawah dialog between me and my mother :

mama : adik bila nak balik ? 
me : khamis lah ma,adik ada kelas lagi...
mama : tahu tak khamis tu smua dah cuti..
me : tahu tak lecturer orang nak buat kelas,mmg tak cuti lah..
mama : khamis kelas smpai pkul brp ?
me : tak tau lagi ma..
mama : so mmg confirm balik khamis ?
me : yes mom :)

haaa....see nampak tak betapa rindunya mak aku kat aku smpai nak aku balik awal...haha*perasan je ye kau* mak suruh balik awal sbb nak kemas2 umah sbb yelah nak kenduri kan...huhu...yelah mak paling lewat pon khamis malam adik smpai ye,mcm biasalah ye adik sampai2 trus adik tido tau..haha..

okey korang...smpai situ saja ye..ada masa aku hapdet lagi,bye bye :)

p/s : padahal nak raya haji ade lagi 2 minggu tapi aku dah excited,homesick owh :(

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.