Sunday, 28 October 2012

Aidiladha

Assalamualikum....

salam aidiladha.. tak terlambat lagi kan..apa mcm aidiladha korang,best dengan meriah tak ? selalunya org ckp aidiladha ni just sambut biasa2 ja...meh nak story mory cerita raya aku..

khamis - Gerak blik umah dengan cousins...mekasih korang tumpangkan baby yg cute ni..:p, gerak dri umah sewa kul 2.30 g jusco makan2,cuci mata,jalan2...pukul 4 baru gerak betol2*ada gerak tipu2 eh*haha..alhamdulillah pukul 6 dah smpai,smpai2 tgok ada khemah bagai teruja wooo...masuk umah salam mak ayah,cari makan,layan adam hawa and kuar g cari barang2 wat hantaran.

jumaat- Hari Raya ! Bangun pagi2 dengar takbir..tak g masjid pon sbb jaga anak buah....lepas mak ayah balik masjid salam minta maaf,balik kampung sekijap..lepas jumaat balik umah balik kemas2 umah and kuar lagi g beli barang hantaran...niat di hati nak ke pasar malam,sekali pegi cisss ade 5 gerai je yg bukak...*sedih*...balik tu kemas2,tgok org wat hantaran,tgok je mampy sbb aku ni tak kreatif...lpastu smua sdara dtg memeriahkan umah aku lg...oh ye yg bertunang tu bukan aku or kakak tp cousin aku.

sabtu- Hari yg ditunggu2...cousin aku dah nervous bagai...bangun seawal jam 7 pagi,sapu umah...hampar karpet,g ronda2 naek moto smpai kena marah*yeay aku dah boleh bwak moto !*...pukul 11 org dah start dtg2...pukul 1 baru rombongan dtg,alhamdulillah dah selamat bergelag tunangan org dah cousin aku ni,congrats nana ! Majlis abis tepat pukul 4..time tu kteorg dah berkemas smua,penat tak usah ckp lah...lpas isyak terus tido..

ahad- Bangun dengan hati yg berat sbb tak nak balik...makan pon tak sempat nak ulang bnyak kali..nak cepat punya pasal..sedih tau,siap nanges2 kat mama..huhu...jalan jem tok sah ckp lah..5 jam baru smpai ipoh..tension kot..sampai umah call mama, and mama call aku balik sbb mama ckp terkilan aku tak sempat nak habis kan segala makanan yg ada..takpe ma,ayah nak cepat td kan..balik nnti mama msak sesedap lagi tau..

sekian terima kasih..penat memerah otak pikir nak update...ini je yg mampu..bubye korang !

p/s : countdown untuk final..cuak !

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.