Thursday, 2 August 2012

assalamualaikum...

sihat smuanya ? dah berbuka ke ? aku alhamdulillah kekenyangan berbuka dengan housemates...kenyang dengan makanan dan jugak kenyang dengan gelak ketawa kami satu umah..harini terasa seperti nak cerita pengalaman bepuasa di hostel masa sekolah dulu..nnti sok or lusa akan di update kan plak pengalaman puasa dengan housemate2 ku ini..

pengalaman berpuasa kat hostel dari form 1 until form 5 mmg satu pengalaman yg tak dapat dilupakan,best gilerrrr...masa form 1 smpai form 2 biasa2 je,al maklum lah masa tu terasa diri tu junior sikit kan..haha tapi start form 3 smpai form 5 dah mula tunjuk kenakalannya...form 5 paling best...kalo sahur tu tunggu lauk ayam je baru nak turun kalo tak jgn haraplah,tarik selimut lagi adalah...kadang siap suruh junior turun dulu then tnya lauk ape,haish...teruknya perangai..masa berbuka pulak makan ramai2 satu asrama,aspura dan aspuri..kadang2 petang tu buleh g bazaar..pegilah kami beramai2,seronok even penat..owh teringat masa form 3 g bazar smbil otw balik aku ngn dayah minum air *keadaan yg tak mengizinkan kami berpuasa* sekali pusing blakang tgok2 budak aspura wey...mmg pecut lah kami dua org dgn tgan yg penuh menjinjing plastik2 makanan...haha..sebelah malamnya pulak kami bertarawih ramai2 di dewan sekolah diimamkan oleh imam yg dijemput dari luar..kteorg buat lapan rakaat je then witir 3 rakaat..abis tu buleh prep mcm biasa..hihi..

haaa,panjangnya aku tulis tapi cerita die boleh lah membuatkan aku senyum sorang2 kalo teringat..sampai sini saja,nnti sok aku update lagi k,bubye korang,assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

Teghima Kasih Sudi Komen di Dik An's Story.
Komen-komen yang membina amat Dik An hargai.
Setiap komen In Shaa Allah akan Dik An balas.