Sunday, 26 February 2017

Final Semester

 


Finally i'm come back after almost a year I did not write up anything here . Hidup as as student kan biasalah penuh dengan liku liku kehidupan yang sangat mencabar  pastu busy takda masa nak update anything tapi IG , FB ghajin je update 😅 In shaa Allah this sem will be my final semester to finish my degree. Terasa kejap je masa tiga tahun tu , rasa macam baru je masuk sini berdrama nanges bagai nak balik rumah. 

Final sem ni penuh dengan kesibukan , cabaran rintangan dan dugaan. Biasalah takde benda yang senang kan ? Nak cari tempat intern pun Ya Allah susahnya lahai. Hantar sini sana ada yang kena reject 😢 , ada yang still tak respond lagi , pihak universiti dah lah nak pengesahan tempat bulan 4 , hmm in shaa Allah sempat lagi nak mencari . Moga ada lah company yang  sis apply tu sudi terima.

The most challenging thing is FYP which is Final Year Presentation. Semester ni batch kitaorang change new thing buat benda baru. Kalau previous batch diorg FYP related with courses but our batch will present about something like business proposal , business plan , loan proposal and so on. Mencabar nya sebab of course lah individually kan , tulah sebelum ni malu malu kuceng je dalam group hamek kau sensorang nanti kat depan , pastu dah batch kitaorang yang first present about proposal ni so mesti lah lecturer pun excited nak tanya soklan , tak gitew ??

In shaa Allah moga me and my friends dipermudahkan segalanya untuk habiskan degree ni , dapat tempat intern yang best and berjaya FYP dengan penuh keyakinan. Amin. 

Wish me luck 😄

Wednesday, 8 June 2016

WW : Buka Puasa Dulu

 


 

Hahahaha . UMSGags ni memang tak pernah lah tak buat orang tak terhibur . Tengok gambar ni memang gelak guling guling sebab sama sangat dengan Dik An . Call mama lepastu cakap ''bukak posa duluuu" hahah :D

Tuesday, 7 June 2016

Last Class For This Semester

 


Last week berakhir lah semua kelas selama 14 minggu kuliah & tutorial dijalankan . Now study week tapi ada juga certain U yang dah start exam this week . Good luck korang yang dah start exam tu !

This sem jugalah boleh dikatakan hampir setiap kali last class tu semua lecturer ajak bergambar , simpan buat kenangan kan hehee . 

 
This is Madam Naheeda . Madam teach us BI and this sem is the last sem she teach us because madam is going back to Dhaka , Bangladesh. Dah kenapa aku speaking BI pulak hahah . 3 sem madam ajar kitaorang BI and after this dah tak boleh nak hai hai bye bye madam dah . Nasib lah sem ni jugak sem last kitaorang amik BI takdelah susah hati nak tukar lecturer baru kan. Madam sangat baik sebab dia tak kan kasi sesekali student dia dapat C . Kira madam tolong student lah . Bye madam . See you when i see you . Dah balik sana jangan lupa kitaorang kat sini tau .

 
Ni Miss Sarimah , ajar Advance Financial Management. Seorang lecturer yang sangat sporting , tak pernah nak tinggi suara , tak pernah marah , faham student dan penyabar . Kalau kitaorang tak faham miss sanggup ulang berkali kali sampai lah kitaorang paham. 

 
Ni Ustazah Izzati ajar kitaorang Fiqh Muamalat . Ustazah cakap lepas ni ustazah tak ajar kitaorang dah tapi insyaAllah akan selalu bertemu juga sebab ustazah memang lecturer untuk kos kitaorang Islamic Finance . 


Kelas pun dah habis maka sekarang fokus final . All the best classmates , moga kita lulus semua subjects and cemerlang hendaknya . Amin :)